Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ (19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

Μήνυμα “HELP”ΒΟΗΘΕΙΑ για το παιδί και τον έφηβο για την
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
(19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

... HELP
http://vohthpe.blogspot.com/
email:vohthpe@gmail.com
τηλ. 6984757887


Είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι το πρόβλημα της κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Τα παιδιά πέφτουν θύματα βίας, εγκατάλειψης, παραμέλησης, ψυχοσυναισθηματικής κακοποίησης κ.λ.π. Παιδιά που δεν σιτίζονται, δεν παρακολουθούν σχολείο, δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στερούνται ιματισμού, ψυχαγωγίας …Παιδιά που δε ζουν σαν παιδιά. Χαμένα μέσα στο κυκεώνα μίας πολυσύνθετης και κρύας κοινωνικής πραγματικότητας, σε μία πολιτεία με κουτσουρεμένο κράτος πρόνοιας, και σε ανθρώπους που ζουν σε «κρίση».
Εμείς θελήσαμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους, όπου θα ζουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους, σε ένα ανθρώπινο, ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, μακριά και πέρα από τη βία και την αδιαφορία. Εκεί θα μπορούν να μελετήσουν τα μαθήματα της ημέρας με την υποστήριξη εθελοντών εκπαιδευτικών, να ψυχαγωγηθούν, να μιλήσουν με εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, νηπιαγωγούς κ.λ.π) και να μοιραστούν τους φόβους και τις αγωνίες του. Εκεί θα είναι το σπίτι μας (όλων μας) σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού. Για να ξορκίσουμε το κακό, να τραγουδήσουμε, να πάμε τη ζωή μας λίγο παραπάνω και σίγουρα πέρα και μακριά από την κακοποίηση ή την παραμέληση. Με παράλληλη στήριξη των ιδιότυπων γονιών, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής, θα επιδιώκουμε όπου είναι δυνατό να αμβλύνουμε τις βίαιες συμπεριφορές και να συμβάλουμε στην εξομάλυνση των σχέσεων και στην αποκατάσταση του επιθυμητού κλίματος στην οικογένεια.
Σ αυτό το σκοπό, σας θέλουμε μαζί μας. Για να στηρίξουμε τα παιδιά και να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Μαζί για να βρούμε το χώρο που θα στεγάσει την ελπίδα και τη ΒΟΗΘΕΙΑ για το παιδί και τον έφηβο.
Σας ευχαριστούμε
Για το Δ.Σ της
”HELP” ΒΟΗΘΕΙΑ για το παιδί και τον έφηβο
Παναγιώτης Τσουκαρέλλης
Κοινωνικός Λειτουργός MSc